De historie van Volfood

Opgericht in 1965

1965Volfood is in april 1965 opgericht door Aad Vollebregt, onder de naam AVO Vleeswaren. Hij is de zoon van een bekende slager in Zoetermeer en dat was ook de plaats waar hij zijn vleeswarengroothandel startte.

 

Al snel na de oprichting verhuisde AVO Vleeswaren naar het dorp Wely, in het hart van de Betuwe. Vollebregt was een vooruitstrevend ondernemer. Hij nam onder meer als een van de eersten in de branche Belgische patés, salades en sauzen, kant-en-klaar maaltijden en wild & gevogelte op in het assortiment.

 

1995-2009

In 1995 werd De Gelderse Vleeswarenspecialist uit Achterveld overgenomen en het bedrijf ging onder deze naam verder. Kort na deze overname moest AVO Vleeswaren evacueren vanwege overstromingsgevaar in het rivierengebied als gevolg van het extreem hoge water en trok in bij De Gelderse Vleeswarenspecialist. Hoewel dit aanvankelijk een tijdelijke oplossing was, bleef het uiteindelijk tot 2007 in Achterveld gehuisvest.

 

Gilles de JagerGilles de Jager, de huidige eigenaar, kwam in 2004 als mede-eigenaar in het bedrijf. Vollebregt ging op dat moment afbouwen om in 2007 van zijn pensioen te gaan genieten. In datzelfde jaar werd Van de Beek Vleeswaren uit Barneveld overgenomen en dit werd ook de nieuwe vestigingsplaats omdat het logistiek gezien zeer gunstig gelegen was, pal aan de snelweg A30. In 2009 kreeg de vleeswarengroothandel een nieuwe naam: Volfood Versgroothandel.

 

Downloads

Brochure Volfood 50 jaar